Türkiye'nin Fabrika Ayarlarına Dönmesi Cumhurbaşkanlı Seçimi Önemlidir.”

 Türkiye

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti..

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti..

Uysal, “Büyükerşen gibi bir başkana sahip oldukları için Eskişehirliler çok şanslı. Bir kentin çehresini bu kadar güzel değiştirdiği için kendisine teşekkür ederim” dedi.

 Demokrat Parti (DP) Eskişehir İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programı için Eskişehir’e gelen DP genel Başkanı Uysal, İl Başkanlığını ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İlk turu 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemini anlatan Gültekin Uysal, "Türkiye`nin yeniden fabrika ayarlarına dönebilmesi adına önemli bir manivela milletimizin önündedir. Bu da cumhurbaşkanlığı seçimidir" dedi.

            Gültekin Uysal şunları kaydetti:

            “ Türkiye`de gündemin sıkıştırdığı bu iklim içerisinde Eskişehir`imizde olmayı önemsedik bugün. Hem teşkilatımızla bir araya gelelim hem Türkiye`nin kritik meseleleri ile ilgili kendi düşüncelerimizi millet ve tarih huzurunda ifade etmek maksadıyla Eskişehir`e geldik.

            Problemleri demokratik kanallara ve hukuk kanallarına aktaramamış bir ülke olarak bugün her zamankinden daha fazla meselelerin kronikleştiğini hep beraber izliyoruz. Bu noktada olumlu bir siyasetin sahibi olarak; her daim doğrunun kim tarafından söylendiğine bakılmaksızın hak hizasında durmuş olmanın, demokrasiye önceleyen bir anlayışla bu hizada durmuş olmanın verdiği özgüvenle millet önünde ifade ediyoruz ki bugünleri de bu aziz millet geride bırakacaktır. Gayemiz odur ki büyük toplumsal kırılmalara meyil vermeden bu zaman dilimini geçirelim.

            Türkiye`nin yeniden doğru bir iklime çevrilebilmesi adına, kendi gerçek gündemiyle meşgul olabilmesi adına, milletimizin müşterek değerlerde yeniden buluşabileceği bir zemini, bu cumhurbaşkanlığı seçimleriyle Türkiye`mizin ve insanımızın yakalayabileceğine inanıyoruz.Ekmeleddin İhsanoğlu`nun şahsında Türkiye, yeniden nasıl bir Türkiye`de yaşayacağını tayin edecek, bu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir tercih yapacaktır. Bu noktada tercihimizi bir ucube anlayış içerisinde, Türkiye`ye giydirilmeye çalışılan ve bu coğrafyada olduğu kadar kendi içerisinde de bir çok problemi derinlerde barındıran bu siyasetin dışında makul bir siyasetin, Türkiye`de makul bir çoğunluğun sesi olacak, yeniden milletimizin müsterih haline getirdiği dini, milli, cumhuriyetin ve demokrasinin bütün değerlerini yeniden inşa edecek bir mantığı milletin önünde ayağa kaldırmak gibi bir mesuliyetimiz vardır.

            Hak ve özgürlüklerin adeta bir padişah tarafından ulufe olarak, onun keyfince millete dağıtıldığı iklim içerisinde yeniden gasp edilen haklarımızı hukukumuzu, demokrasimizi yeniden millet eliyle tutabilmek adına bir tavrın sahibi olarak hiçbir kompleks duymadan olumlaştırıcı, olgunlaştırıcı tavrımızı bu süreç içerisinde gördük. Açık yüreklilikle ifade edebilirim ki; eğer Türkiye bugün, bu seçimlerde 12 yıldır demokratik modelimiz içerisinde dengeleme ve denetleme mekanizmalarını meşru yollardan işletemediği bu iklim içerisinde bu iradeyi gösterebildiği takdirde Türkiye`ye deli gömleği olarak giydirilmek istenen sınırsız yetki, sıfır denetim mantığı içerisinde keyfi bir iradeyle beraber bu elbise benim üzerimde iyi duruyor diyerek dayatılan bu anlayışı geçmişte Sevr`i nasıl yırtmış atmışsa yeniden yırtıp atacak milletin hakiki iradesinin temsili olarak demokrasiyi de ayağa kaldıracaktır.”

Uysal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti..

            Genel Başkan Yardımcısı Adnan Turfan, Eskişehir İl Başkanı Emre Demir ve demokratlarla birlikte Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i de ziyaret eden Uysal, Eskişehir´i çok beğendiğini belirtti ve “Büyükerşen gibi bir başkana sahip oldukları için Eskişehirliler çok şanslı. Bir kentin çehresini bu kadar güzel değiştirdiği için kendisine teşekkür ederim” dedi.

            Büyükerşen´in belediyecilik anlayışını takdire şayan bulduğunu anımsatan Uysal, Büyükerşen´in çalışmalarından minnettar olduğunu kaydetti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen ise, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve arkadaşlarına, ziyaretten duyduğu mutluluğu aktardı. Büyükerşen, ziyarete gelen demokratlarla belediye binası önünde bir aile fotoğrafı çektirdi..

 



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli